Old-fashioned Love Trio

Lyssna på albumet ”Då är Nu” på Spotify.

I allt från svängig tradjazz till finstämda kärleksballader och egenskrivet retro-swing, ger den lilla sättningen ett intimt konverserande, som låter musik och lyrik i varje sång förenas i samstämmighet

Hans-Inge ”Singe” Magnusson är en virtuos och välrenommerad pianist med en mycket medryckande spelstil. Han har hjärtat i swingmusiken, där han inspirerats av pianister som Teddy Wilson och Art Tatum.

Erik Berndalen, universitetsadjunkt vid Musikhögskolan i Malmö, har turnerat flitigt med Gunhild Carling och framträtt i ett tiotal europeiska länder samt i Japan, Australien och USA. Han har mottagit Svenska Tradjazzföreningens Louis Armstrong-stipendium och odlar en lyrisk och innovativ trumpetstil inspirerad av Bobby Hackett och Chet Baker.

Marcus Rostedt är en trumslagare som är utbildad på Rytmiska Musikkonservatoriet i Köpenhamn och har genom åren spelat med en mängd olika artister såsom Claes Janson, Lill-Babs, Hal Galper och Chip Taylor med flera. Marcus är en lyssnande trummis som sätter musikens helhet före jaget och med inspiration från Papa Joe Jones till Tony Williams och Elvin Jones svänger det allt rätt bra.

JosefinBjörk Werner Swing Orchestra

Josefin Björk Werner Swing Orchestra är ett storband i mindre format för stora scener och festliga tillställningar. Orkestern är unik genom att vara det enda, i Skåne och Köpenhamnsregionen, lett av en kvinnlig bandledare, kompositör och sångerska, samt med att spela swing från den medryckande tidiga eran. Repertoaren bjuder på allt från epokgörande evergreens från 20-40-talet – de välkända glada eller bitterljuva örhängena – till egenskrivna svenska melodier. Sättningen är 3 saxar, 2 trumpeter, 1 trombon och komp (piano, gitarr, bas och trummor) i Ellington/Fletcher Henderson-anda.

Musikalisk ledare, kompositör och arrangör är Erik Berndalen. Erik är utöver en välrenommerad jazztrumpetare även universitetsadjunkt i musikteori på Musikhögskolan i Malmö, och han har skrivit arrangemang för både symfoniorkestrar och internationella storband.

Ensemble efter tillfälle

Josefin spelar alltid med virtuosa och extremt svänginga medmusiker. Ensmblen anpassas efter tillfället! På bilden ovan ses; Sven-Erik Lundeqvist piano, Mårten Lundgren trumpet, Mattias Carlson saxofon/klarinett, Simon Peterson bas, Andreas Baw trummor.